Leveringsopties

1.De levering wordt uitgevoerd op weekdagen (van maandag tot vrijdag). Bestellingen worden meestal binnen 1 à 2 werkdagen verzonden, afhankelijk van de betalingsbevestiging

2.Onze bezorgpartner is Postnl. En internationaal postnlàlocale bezorgpartner.

Track en trace code volgt na inlevering bij postnl naar u ingevulde emailadres

3. U vindt de toepasselijke leveringskosten ook bij het afrekenen van de bestelling wanneer u online koopt en op de email bevestiging.

4. Het product/de producten wordt/worden afgeleverd op het afleveradres dat u in uw bestelling opgeeft. Mogelijk is een handtekening vereist om uw item te ontvangen.

5. Als u de producten niet hebt ontvangen binnen de geschatte levertijd die in de verzendbevestiging is gespecificeerd, vragen wij u contact met ons op te nemen via onze website, per e-mail .

6. In geval van overmacht (bijv. stakingen, extreme weersomstandigheden) worden de verplichtingen van de Verkoper onder het Contract opgeschort tijdens de periode van overmacht.

7.bestellingen met een paypal betaling worden uitsluitend op het gegeven paypal adres geleverd.hierin wijken we niet af

7. Neem voor meer informatie contact op met de klantenservice info@tmeho.nl

Bestelling wijzigen

Zodra uw bestelling is voorbereid voor verzending of is verzonden, kunnen we het afleveradres niet meer wijzigen. Neem contact op met de klantenservice info@tmeho.nl als u uw e-mail met de tracecode niet hebt ontvangen.

Leveringsinformatie

Als uw bestelling op een zakelijk adres wordt afgeleverd, houd er dan rekening mee dat onze koerier bezorgt bij een postkamer of bezorgpunt en een handtekening van de postkamer-supervisor zal vragen. Onze koerier heeft geen handtekening nodig die specifiek is voor de bestelgegevens.

Als u een thuisadres opgeeft met een receptie of conciërgeservice, zal onze koerier het pakket afleveren bij de conciërge. De conciërge mag tekenen voor de levering zolang hij een vaste locatie heeft aan de receptie of in het gebouw.

Vragen over uw bestellingen

Gemiste leveringen: Als u niet thuis bent wanneer de koerier uw bestelling probeert af te leveren, laat de koerier een kaartje achter

Neem contact op met de klantenservice als uw bestelling nog niet geleverd is na de opgegeven bezorgdatum in uw verzendings-e-mail. We zullen dit onderzoeken bij de koerier en ernaar streven uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen.